lauantai 3. toukokuuta 2014

Kultur, kultur

Mie oon vähän testaillut uusia harrastuksia ja toki nauttinut vanhoistakin.

Viime viikolla käytiin katsomassa Napapiirin sankarit Kulturhusetilla. Vaihtaritoveritkin viihtyivät, joskin luulen, ettei leffasta saa yhtä paljon irti ilman suomen kielen osaamista. Kävin myös tiistai-iltana istumassa kaksi tuntia Wolf of Wall Streetista ilmaislipun motivoimana, mutta lähdin kesken pois. En kestänyt leffan esittelemää maailmankuvaa ja myöhäkin alkoi olla, pyykkivuoro tuona päivänä vielä edessä klo 00-02. Kurssifilmistä Lucia nukuin puolestani kaksi osaa kolmesta (yömyöhäpyykkäyksen jälkeisenä aamuna ei ehkä oo terävimmillään klo 9). Rukajärventien tuijotin puolella silmällä juuri äsken, leffakiintiö lienee täynnä taas hetkeksi. Tosin kurssin ryhmätyön puitteissa pitäisi alkaa tutustua Sami filmiin -saamelaisten elokuvakulttuuriin. Siitä oon varsin innoissani!

Lauantaina 26.4. Tukholmassa vietettiin Kulturnattia. Osaltani pääasia kulttuuriannista jäi kokematta aikataulutusongelmien vuoksi, mutta kävin sentään tsekkaamassa kuninkaanlinnan ja pienesti pari museota. Odotellessa muita istuskelin Kungsträdgårdenissa ja nautin kultturellin värikkäästä ihmisvilinästä!












Kulturnattin viralliset bileet olis olleet Stadhusetin upeissa puitteissa, mutta itse päädyin muutaman luottotoverin kanssa Fridhemsplanilla sijaitsevaan Zipper-homobaariin, jossa oli Spring Sport Partyt. Oli huikee ilta, kuvamateriaalia löytyy yhden otoksen verran facebookin puolelta. Iloinen yllätys paikassa oli sisäänpääsyyn sisältyvä narikka (ei mikään itsestäänselvyys täälläkään...) sekä ilmaiset (!) oluet ennen puoltayötä!
Stadhuset oli todella laitettu juhlakuntoon.

Toverini Corentinin kanssa
Zipperin lisäks laskeskelin että tässä kymmenen päivän sisällä on juhlittu viitenä iltana, tämäniltaiset Club KGS:n 3-vuotisbileet mukaanlukien. Kulturnattia edeltävä perjantai-ilta jatkui Impron jälkeen Glow party -jonoon, joka hylättiin lopulta ja siirryttiin Lappikseen. Siellä ilta huipentui aikamoiseen sylitanssinäytökseen Molnian taannoisen syntymäpäivän kunniaksi; sankari sai yhteensä 12 sylitanssia! Sama kohtalo odottanee minua vajaan kuukauden päästä... Kotiin pääsin aamuöisten kuvataidehetkien jälkeen klo 6:30... Maanantaina taasen Alma kaipasi seuraa kavereidensa Hollywood-teemaisiin valmistujaisjuhliin. Pitkät mekot ja tuhdit meikit kesti hyvin mukana menossa!



Sitten koittikin jo vappu. Alma-raukka sairastui, eikä päässyt mukaan vappumelskeeseen, mutta me muut nautimme raikkaasta ulkoilmasta täysin siemauksin ensin puistossa hölmöillen, sitten Skansenissa kokkoa ihaillen! Iltaa jatkettiin Jonatanin luona railakkaissa tunnelmissa. Käveltiin yöllä Emman kanssa kotiin tihkusateessa, hiukan hytisytti.

Poitsut pelleili matkalla Skanseniin <3
Johanin taidekuva - miten se tän teki?! 


Kokko lämmitti mukavasti niin naamaa kuin värimaailmaa!

HC-vappu-ulkoilijat Ola ja Emma -kiertelivät Skansenissa useamman tunnin, tais olla liekin lämpö tarpeen!


Symppikset kämppikset ^^


Tupaten täydessä paluuratikassa oli aika kuuma tunnelma ku lasitkin höyrysty!
Markel - malliainesta! (Ihana irvistys-typy taustalla ^^)












Vappupäivänä kävin Marvilin ja hänen ystävänsä Jasminen kanssa testaamassa voguingia, jonka harrastamisesta oon ehtinyt haaveilla jo tovin! Marvil näytti miulle joitain perusliikkeitä, harjottelin catwalkia ja poseerauksia ja joitain käsijuttuja, oli tavattoman hauskaa, mutta myös yllättävän rankkaa - JUST HYVÄ! Miusta tuntuu, että on mentävä uudestaan ensi torstaina! Voguingin lisäks uusi aluevaltaus tältä viikolta liittyy runouteen -kävin RFSL Ungdomin runoillassa, jota eräs kurssikaverini vetää. Vierailijana oli tällä kertaa todella karismaattinen ja sydämellinen näyttelijä/käsikirjoittaja/transaktivisti, jolla oli meille todella nerokkaita kirjoitusharjoituksia! Pääosin kirjoitin englanniksi, mutta ruotsiksikin pusersin pari haikua valmiiksi.Miuta ilahdutti, että ymmärsin valtaosan kaikesta puheesta, vaikka keskustelua käytiin ruotsiksi. Vähän on ollut huono omatunto siitä, miten vähän oon paikallista kieltä täällä käyttänyt. Mutta ehkä se tästä taas lähtee, pitäis vaan aktiivisemmin hakeutua tilanteisiin, joissa sitä käytetään oletusarvoisesti.

Eilisiltana kävin Marvilin kanssa iltakävelyllä ja olusilla tässä kotikulmilla, siinä on kyllä kans yks niin kiinnostava ja monilahjakas tyyppi, että ihmettelen mistä näitä oikein putkahtelee miun elämään. Onnellinen saa olla! Ja tänään tosiaan edessä vielä no, lesbobileet joita oon odottanut pitkään ja hartaasti -dj:nä mm. viime kesän Helsinki Priden Pussytive-klubilla nähty Swedish Dyke Vibes höystettynä DANIELA SEA:lla L-KOODISTA! WOOOOP! Alma on edelleen kipee, eikä pääse jorailee, mutta onneksi Corentin lähtee miun kanssa ^^ En malta odottaa! Nyt ois syytä alkaa valmistautua, joten terpparallaa ja anteeksi päivitykseni sekavuus. Jos pääsit tänne asti niin kiitän kärsivällisyydestä ja onnittelen :D Palailen taas jahka jotain kuuluu (esim siitä harkkapaikasta...)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti