torstai 3. huhtikuuta 2014

Besök Finland!

Käin Suomessa. Oli tavallaan virkistävä reissu, sai nähdä rakkaita ihmisiä ja vähän juhlia tutuissa meiningeissä, tuttujen biisien soidessa. Ostin uudet kengät aiemmin hajonneiden tilalle, mutta sain myös todeta, että koko matkustuspäivän hienosti palvelleet korkkaritkin ovat -uskokaa tai älkää- suutarin tarpeessa... Mutta elämän jälkiähän ne vain, irronneet kantalaput ja sensellaiset, onpahan oltu liikkeessä!

Perjantaina juhlittiin upean Arjan 50-vuotiskemuja. Pidettiin siskon kanssa puhe rakkaalle naapurintädille ja saatiin vähän tirautteluja aikasiks -niin käy, kun puhuu suoraan sydämestä niin sydämellisestä ihmisestä. Oli hyvä ilta!

Siskokset juonimassa!
Isi ja äippä edustavina esikoisensa kanssa...
Liian nätit naamat <3
Parasta mitä Runkkis tarjoaa ;P
Hurja 50v Arja! Ihana idolini.
Lauantaina juhlinnat jatkuivat ystävieni Saukon ja Rynen seurassa. Uuniperunat taisivat olla koko Suomen-vierailuni kulinaristinen kohokohta, Siskonpeti nauratti meitä ja sain vähän purkaa päätäni erinäisten miljoonien teorioiden jäljiltä. Rynen kanssa jatkettiin Ilonaan, jossa tuttuja naamoja ja haamuja vilisi ohi tuon tuosta ja tanssi maittoi! Olin yhtä hymyä ja kiherrystä toverini puolesta ja ilta oli oikein onnistunut - ja rentouttava. Loppuviikonloppu sujuikin sitten kavereita ja sukulaisia tapaillessa ja saunomisestakin ehdin nauttia. Maanantaina kävin kampaajalla ja isoäitien luona sekä näin kovasti kaivattua Sallaa. Tiistaina lensin takaisin Tukholmaan.

Täs kohtaa voisin jakaa hyödyllisen vinkin tuohon matkustamiseen liittyen, ihan tulevia Tukholman vaihtareita ajatellen. Arlandan lentokentälle pääsee SL-kortilla ilman lisämaksuja ainakin seuraavalla tavalla, jota itse käytin: Otin pendeltågin nro 36 T-centralenista Märstaan. Märsta stationilta taas löytyy SL:n bussiyhteys 583 lentokentälle! Sama toisin päin ja niin on säästetty ainakin 14 euroa jos oikein muistelen :P Arlandan lentokenttä oli tosi selkee ja saapuminenkin oli helppoa -vaikkakin lentokoneessa puolinukuksissa olin pitkään siinä käsityksessä että oon menossa kotiin Helsinkiin... Maisemat oli vähän toisenlaiset :)

Mie päädyin ottamaan lisää cinema studiesia ruotsinkielisten mediakurssien sijaan. Postcolonial perspectives alkoi osaltani museokäynnillä viime viikolla, mutta ensimmäinen luento oli tänään. Fiilis on hyvä ja ihan innostunut, ja se auttaa, että edeltävästä elokuvakurssista napsahti arvosana B! Jes, tästä on hyvä jatkaa! 

Mie jätin vahingossa miun tupeerauskamman SEKÄ likapyykkipussin Suomeen... Nyt on vajaus puhtaista pikkareista joten oli pakko varata pyykkivuoro tälle päivälle klo 22-00. Toivottavasti kestän hereillä siihen asti...

Terkkusii! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti